23948sdkhjf

Hänt under sommaren

Vad har hänt under sommaren? Metal Supply har samlat ett axplock från juli månad
Under juli månad har RadioControl SMD AB tecknat en betydande order med LKAB gällande deras innovativa produkt Radiologic- Triplex och banar därigenom en ny väg inom säker radiostyrningskommunikation för manövreringsfunktioner . Ordern omfattar leverans på en första provserie för två bergtappar samt för 3 Truckar och ska levereras hösten 2012.

LKAB i sin tur fått påbörja tömningen av Leveäniemigruvan, vilket innebär att koncernen satsar på en ökad produktionskapacitet med 37 miljoner ton järnmalmsprodukter år 2015, meddelar företaget i ett pressmeddelande.

Sandvik Mining har tecknat ett stort kontrakt inom materialhantering och krossning för en koppargruva till en kund i Sydamerika. Kontraktet kommer att utföras tillsammans med en lokal samarbetspartner. Ordervärdet på Sandviks del av kontraktet uppgår till mer än 900 MSEK och leveranser påbörjas 2012 och pågår till och med 2013.

Damstahl presenterar en dyster marknadsrapport för juni månad. Efterfrågan på rostfritt stål blev en besvikelse efter en kortvarig uppgång i början av året. Fallande nickelpriser har sedan april lett till minskade order från lagerhållare. Dessutom har order från slutanvändare i Europa minskat markant sedan april. Indikatorer på efterfrågan som nybilsförsäljningen, orderingången i processindustrin och det europeiska inköpschefsindexet (PMI) går alla nedåt. Marknaden i Damstahlländerna är dock mycket bättre än i övriga Europa. I Damstahlländerna lider producenterna av rostfritt stål av minskande export till sydvästra Europa och Kina, framgår det i deras marknadsrapport.

Alfa Laval har förvärvat Ashbrook Simon-Hartley, en ledande leverantör av silbandpressar, som är ett komplement och alternativ till Alfa Lavals dekantrar för användning inom kommunal och industriell vattenrening. Ashbrook Simon-Hartley med huvudkontor i Houston, Texas, USA, och kontor i Storbritannien, Chile och Brasilien, har en installerad bas av produkter runt om i världen.

SSAB redovisar en halverad vinst före skatt på 609 miljoner kronor för andra kvartalet 2012. Det kan jämföras med vinsten på 1 186 miljoner kronor motsvarande period 2011. Analytiker hade i genomsnitt räknat med en vinst på 802 miljoner kronor, enligt Reuters sammanställning.
Omsättningen uppgick till 10 816 miljoner kronor, jämfört med 11 769 miljoner kronor ett år tidigare, skriver Industrinyheter.

ABB minskade också med en nettovinst på 656 miljoner dollar vilket kan jämföras med vinsten på 893 för motsvarande period under 2011. Enligt analytikerna var en vinst på 728 miljoner dollar räknat, skriver Energinyheter.

Haldex redovisar även de ett försämrat resultat i deras kvartalsrapport. Den europeiska marknaden forsätter att vara osäker, även försäljningen i Asien har gått ner på grund av minskad efterfrågan.

Den negativa trenden för industrin kom av sig, PMI-totalt steg i juli till 50,6 jämfört med 48,4 i juni. Det innebär att försvagningen i den svenska industrikonjunkturen stannade av även om månatliga svängningar ska tas med viss försiktighet inte minst på grund av osäkerheten kring sommarmånaden juli och den fortsatt skakiga omvärldskonjunkturen, redovisar Swedbank/Silfs i deras rapport.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.156