23948sdkhjf

Jonsson & Paulsson Industri varlsar 25 anställda

Företaget i Östersund tvingas varsla 25 av sina 155 anställda om uppsägning. Orsaken är en kraftigt minskad orderingång från deras största kund.
– Det är jättetråkigt. Vi har ju spänt bågen hårt och verkligen satsat det senaste året och det har varit påfrestande för hela organisationen, så nu hade vi förtjänat lite jämnhet i orderingången och stabilitet för att smälta det vi håller på med och bli effektiva. Men nu tappar vi lite fart så det är inte kul, säger Mårten Eriksson som är vd på Jonsson & Paulsson Industri AB till P4 Jämtland.

Minskad produktion
I slutet av förra veckan kom beslutet om att deras största kund drar ner på produktionen med cirka 30 procent resten av året, och det betyder att orderingången hos Jonsson & Paulsson minskar kraftigt.

– Alla tycker att det är tråkigt. Det väcker känslor och man funderar ju över situationen, men jag tror att de flesta är ganska förstående ändå. Man lever ju i en värld där kunden styr och det är en globalt efterfrågan. Vi levererar produkter som förbrukas över hela världen och svänger det måste vi anpassa oss. Men det är klart, det är inga glada miner, säger Mårten Eriksson till radion.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078