23948sdkhjf

Gruvbolag ger gruvföretag bud på 4,4 miljarder

Lundin Mining som bland andra äger Zinkgruvan vill förvärva Josemaria Resources. Nu ska det bli mer koppar och guld.

Lundin Mining har lagt bud på att förvärva 100 procent av koppar-guldprojektet Josemaria beläget i San Juan-provinsen i Argentina.

Med Josemaria vill Lundin Mining positionera sig som en stor kopparproducent med en diversifierad portfölj av högkvalitativa, långlivade basmetalltillgångar.

– Förvärvet av Josemaria-projektet kompletterar Lundin Minings befintliga portfölj av högkvalitativa gruvor och framhäver vårt fokus på disciplinerad kopparfokuserad tillväxt för att skapa långsiktigt aktieägarvärde, kommenterar Peter Rockandel, vd och koncernchef i ett meddelande och fortsätter:

– Josemaria är ett koppar-guldprojekt i världsklass som har många egenskaper som gör det till det perfekta projektet, vid rätt tidpunkt, för Lundin Mining att gå vidare i nästa fas av vår tillväxt. Vi bygger på vår stärkta tekniska expertis, utnyttjar vår finansiella styrka och använder Josemaria Resources kunskaper i landet, och vi tror att denna möjlighet kommer att skapa meningsfullt värde för alla intressenter. 

För alla emitterade och utestående aktier i Josemaria Resources erbjuds cirka 485 miljoner dollar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078