23948sdkhjf

Plåtbearbetningsföretaget får nya ägare

Efter 45 år som ägare till Mekanotjänst tar grundaren Christer Fransson ett steg tillbaka och fem anställda med vdn Jens Christensen i spetsen förvärvar samtliga aktier i företaget

– Vi är otroligt stolta och ödmjuka inför uppgiften att fortsätta utveckla den verksamhet Christer framgångsrikt drivit, säger Jens Christensen i ett meddelande.

Christer Fransson grundade Mekanotjänst på Kungsholmen i Stockholm 1976, men när familjen flyttade hem till Järvsö kort därefter var den ena sidan av flyttbussen fylld med möbler och den andra med företagets maskiner.

– Allting började som ett traditionellt enmansföretag där jag jobbade främst på kvällar och helger vid sidan om mitt vanliga jobb, säger Christer Fransson i meddelandet.

I Järvsö anställdes sedan företagets första medarbetare men den största utvecklingen i företagets 45-åriga historia skedde under 1990- och 2000-talet då företaget gick från 15 till 100 anställda.

– Det var hög efterfrågan på den typ av tjänster vi erbjöd, mekanisk tillverkning av produkter på uppdrag av andra företag, och det var anledningen till att verksamheten expanderade kraftigt under den tidsperioden, fortsätter Christer Fransson meddelandet och tillägger:

– Det känns väldigt bra och jag tror att det kommer att gå bra för de nya ägarna. Företaget kommer att fortsätta utvecklas positivt med de nya ägarna som både känner verksamheten och varandra väl.

För han menar att Mekanotjänsts nya ägare Jens Christensen, vd, Emil Svedman, marknadschef, Roine Eriksson, teknikchef, Fredrik Hedman, produktionschef och Per Perjans, ekonomichef, har både lokal anknytning och bra inblick i företaget.

Mekanotjänst har nu 130 anställda och en omsättning på 175 miljoner kronor verksamhetsåret 2021. Och fler ska de bli.

– Vi ser fram emot att fortsätta utveckla företaget och kommer investera i nya maskiner och fler medarbetare under 2022. Vi har gjort stora satsningar och förbättringar de senaste åren, vilket skapat fler och större affärer, och jag tror att vi bara sett början på en fortsatt stark utveckling, avslutar Jens Christensen meddelandet.

Christer Fransson kommer att sitta kvar i Mekanotjänsts styrelse. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.05