23948sdkhjf

Morphic säljer till PartnerTech

Morphic har idag avyttrat dotterbolaget Aerodyn till PartnerTech och kommer att redovisa en mindre reavinst. Moderbolagets kassa kommer att stärkas med netto ca 16 mkr, vilket är betydande för företaget som under en lång tid haft en synnerligen svag likviditet.
Trots att Aerodyn har varit Morphics stabilaste bolag så passar inte bolaget in i företagets nya strategi och vidare så är förstås anledningen till denna affär att Morphic under en lång tid haft en synnerligen svag likviditet. Med den kassaförstärkning som nu sker kommer den lilla återstående koncernen att klara sig lång tid framöver, enligt ett pressmeddelande.

PartnerTech breddar kundbasen
-Målsättningen med affären är att bredda vår kundbas inom Maskinbearbetning samt utveckla vårt erbjudande inom marknadsområdet Försvar och marin. Aerodyns djupa kompetens inom avancerad maskinbearbetning av stora komponenter utgör ett utmärkt komplement till vårt existerande erbjudande. Förvärvet av Aerodyn innebär att PartnerTech kan erbjuda komponentvikter från några gram upp till flera ton tillverkade mot högt ställda kundkrav i våra enheter i Sverige och Polen säger Leif Thorwaldsson, VD och Koncernchef i PartnerTech.

Aerodyn
Företaget beräknas omsätta ca 40 MSEK på årsbasis och konsolideras i rörelsesegmentet Maskinbearbetning från och med andra kvartalet 2012. Aerodyn AB har ett 20-tal anställda och är baserat i Karlskoga.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078