23948sdkhjf

Europeiska industriarbetare samlar styrkorna

De europeiska arbetarna inom tillverkningsindustrin bildade den 16 maj ett nytt industrifack med IF Metalls förbundsordförande Anders Ferbe som vice ordförande.
Organisationen representerar en samlad styrka på nära 8 miljoner industriarbetare.

- Vi har definitiv stärkt vår möjlighet att göra industriarbetarnas röst hörd i den europeiska politiken. Men även här hemma då beslut i Europa påverkar oss i Sverige, säger IF Metalls förbundsordförande Anders Ferbe och nyvald vice ordförande i den europeiska organisationen.

Som en av tre vice ordförande för det europeiska industrifacket spelar IF Metall en central roll i det europeiska fackliga arbetet. Den nya organisationen som heter IndustriAll - European Trade Union har 230 medlemsorganisationer i Europa. Den dagliga verksamheten i Bryssel leds av generalsekreterare Ulrich Eckelmann från IG Metall.

- Kansliet har inte bara en geografisk närhet till EU:s olika organ utan har upparbetade kontakter med både valda parlamentsledamöter, kommissionärer och olika EU-organ. Påverkan i olika frågor som rör industriarbetet sker hela tiden, säger Anders Ferbe i ett pressmeddelande.

Ytterligare förstärkning
I juni sker nästa förstärkning av industriarbetarnas röst när de tre globala facken för anställda inom textil, kemi, gruv, metall, energi går ihop till ett globalt industrifack.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078