Metal SE Building SE Food SE Metal DK Metal NO
 

Verktygs Allians köper Lidhs Verkygsindustri

- Av Sorana Stillkvist-Hammar

Företaget köper upp med sikte på att bygga upp en stark koncern

Verktygs Allians i Hässleholm har köpt Lidhs Verktygsindustri i Dalstorp.

-Köpet är ännu ett steg i Verktygs Allians plan att bygga en stark koncern för metallbearbetning säger styrelseordförande Lars Thunberg i ett pressmeddelande.

Stark förankring på marknaden
När det gäller plåtbearbetande verktyg ingår Swepart Verktyg i Tyringe sedan tidigare i koncernen. Tidigare ägaren Harriet Lidh som kommer att fortsätta som VD på Lidhs Verktyg AB är mycket nöjd med affären som kommer stärka bolagen.

-Vi kommer att få tillgång till synergier i koncernen som ökar vår konkurrenskraft säger Harriet Lidh.

Swepart Verktyg och Lidhs ska utvecklas var för sig och behålla sina namn. Lidhs Verktygsindustri arbetar i huvudsak med en annan typ av verktyg och kunder än Swepart Verkstyg gör. Därför kompletterar företagen varandra. Man kommer oftast att agera som konkurrenter, men i vissa fall då fordonsindustrin vill köpa stora verktygsserier kommer vi att samarbeta genom att utnyttja varandras resurser.

Skriv din kommentar
Populära artiklar

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Det är redan 20 914 mottagare.
Se det senaste nyhetsbrevet.
Följ oss på:


Se allaFöretagens egna nyheter

Lesjöfors framgång i Lettland på internationell konferens

den 1 juli 2015 09:37
Lesjöfors AB

Lesjöfors i Lettland var en av prog­rampunk­terna på konferensen Transbaltica 2015 i Liepaja. Girts Ancevskis fick möjligheten att berätta historien bakom företagets framgångar i Baltikum.

CANtouch från GEMAC

den 1 juli 2015 09:00
Sensor Control Nordic AB

CANtouch® sätter med sin funktionalitet och användarvänliga gränssnitt, en ny standard i den fysiska och logiska analysen av CAN­busan­läggnin­gar.

Maskinplus har ny postadress!

den 1 juli 2015 09:02
Maskinplus AB

För att effektivisera vår administration har vi flyttat vår ad­minist­ration­/eko­nomiav­delning till vårt moderbolag, Bromi Gruppen AB med huvudkontor i Lomma.