23948sdkhjf

Ökat intresse för hydroformning

Fordonindustrins intresse för hydroformning ökar snabbt
Efter ett decennium med relativt oförändrad efterfrågan ökar nu fordonsindustrins intresse för hydroformning i snabb takt. Metoden ger en stor frihet när det gäller att tillverka komplexa detaljer med exakt ytform och små toleranser, som till exempel avgassystem.

– Framför allt kan vi se ett växande intresse i Kina. Vi får allt fler förfrågningar och sålde nyligen två anläggningar för hydroformning till en av de största biltillverkarna där, säger Per Josefsson, global försäljnings- och servicechef på AP&T AB i ett pressmeddelande.

Komplett kunskapsparter
På AP&T laddar man för framtiden genom att fortsätta att förstärka sin roll som kunskapsparter och komplett leverantör av utrustning för hydroformning, med pressar, automation och verktyg.

– Vid vår anläggning för utveckling och tester i Lagan har vi bland annat tagit fram nya simuleringsmetoder för tillverkning av avancerade produkter. Hydroformning är ett kunskapsintensivt område där vi bestämt oss för att ligga i framkant, säger Johan Friberg, senior advisor på AP&T.







Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094