23948sdkhjf

SKF ansluter sig till Renewable Energy 100

Som en del i SKFs målsättning att uppnå en helt koldioxidneutral tillverkning år 2030 har bolaget gått med i initiativet Renewable Energy 100 (RE100). RE100 är ett globalt initiativ som sammanför företag som har förbundit sig att använda 100 procent förnybar elektricitet.

– Att uppnå koldioxidneutralitet år 2030 är en väsentlig del av SKFs övergripande strategi. Vi ser detta som en del av vårt ansvar, och målet att nå 100 procent förnybar energi är helt i linje med den ambition och det synsätt som RE100 har, säger Kent Viitanen, chef för SKF:s affärsområde Bearing Operations.

Sam Kimmins är, ansvarig för RE100, the Climate Group, fortsätter:

– Genom att förändra hela sin affärsverksamhet till förnybar elektricitet visar SKF ett starkt åtagande att bekämpa klimatförändringen, och understryker samtidigt affärsnyttan med förnybart. Vi ser fram emot att se andra industribolag följa deras exempel, säger han.

Genom att gå med i RE 100 får medlemmar stöd, tips och svar på frågor då medlemmar delar med sig av sina erfarenheter med varandra.

Totalt har RE 100 över 250 medlemmar, och bland medlemmarna hittar man bland annat Adobe, Tetra Pak, Sony och Microsoft.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125