23948sdkhjf

100 Scaniaanställda får lämna företaget

Scania drar ner på produktionstakten beroende på minskad efterfråga och kan därför inte förlänga för visstidsanställda
Scania ser en fortsatt lägre efterfrågan på ett flertal marknader och kommer från januari att sänka produktionstakten vid anläggningarna i Europa och Latin¬amerika. Anpassningen kommer att hanteras med den flexibilitet som finns inom företaget, meddelar företaget i ett pressmeddelande.

Ekonomisk oro
Den ekonomiska oron i Europa och världen har lett till en allt större tveksamhet hos kunderna att investera i nya produkter. I november 2011 genomförde Scania en neddragning av produktionstakten med cirka 15 procent på global nivå, men sedan dess har efterfrågan försämrats ytterligare. I nuläget finns det ingen risk att de fastanställda kommer att beröras av den oroliga situationen. Dock kommer drygt 1000 visstidsanställda inte få sina kontrakt förlängda, av de 1000 berörs cirka 100 stycken vid anläggningen i Södertälje, enligt TT

− Inbromsningen i Europa och Mellanöstern har fortsatt, samtidigt som vi även ser en lägre takt i orderingången från andra marknader, säger Martin Lundstedt, ansvarig för Scanias försäljning och marknadsföring i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093