23948sdkhjf

Atlas Copco satsar på framtiden och nyanställer

Rock Drills i Örebro anställer ett 50-tal nya ingenjörer och minskar antalet konsulter
Atlas Copco Rock Drills stastar på en framtidsutveckling och nya produkter vilket innebär anställning av ett 50- tal ingenjörer.

– Vi satsar ordentlig på nya produkter. De här ingenjörerna behövs till det arbetet, säger David Shellhammer, president för enheten Underground Rock Excavation till NA.se.

Atlas Copco i Örebro, där affärsområdet gruv- och bergbrytningsteknik finns, drar nytta av att gruvindustrin i världen går fortfarande går på högvarv. Företaget säljer mycket till gruvländer som exempelvis Australien, Sydafrika, Chile och Kanada, enligt artikeln.

– Vi har inte märkt av någon nedgång och metallpriserna är fortfarande höga, säger David Shellhammer.

Produktutveckling
Atlas Copco arbetar ständigt för att förbättra och stärka sitt varumärke på marknaden och tillämpar därför ett utvecklingsprogram som Shellhammer kallar för ”aggressivt”. Just därför har man satsat på att anställa ingenjörer för att de ska arbeta med produktutveckling som är A och O i deras framtidsvision.

– I stort sett handlar det om ingenjörer som ska syssla med produktutveckling, säger David Shellhammer.

Genom att dra ner på antalet inhyrda konsulter vill man försäkra sig om att den kompetens man har stannar och utvecklas inom företaget. Om allt går enligt planerna kommer ingenjörerna att vara på plats innan halvårsskiftet 2012.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109