23948sdkhjf

Fokus på miljön ger Scania marknadsledarskap

En stor beställning på 121 biobränslebussar från Nobina gör att Scania nu är överlägset störst på den svenska marknaden.
− Scania kan leverera driftsäkra och kostnadseffektiva bussar som har motorer med beprövad teknik för såväl gas- som biodiesel- och bioetanoldrift. Detta bidrar till att Scania nu är överlägset största märke på den svenska bussmarknaden, säger Leif Nyström, chef för Scanias bussförsäljning i Sverige.

Gasorder
Beställningen från Nobina, som är Nordens största aktör inom persontrafik med buss, är Scanias hittills största order på gasmotorer i Sverige och ett genombrott för den nya generation gasmotorer som Scania lanserade hösten 2010.

Av de 121 bussarna till Nobina drivs 109 på biogas och övriga på biodiesel. De tas i drift inom kollektivtrafiken i Uppland och Skåne sommaren 2012.

Varför Svania
− Valet av huvudleverantör i den här stora upphandlingen grundas på bussarnas miljöprestanda och på att Scania bäst förväntas leva upp till våra krav på låga drifts- och underhållskostnader under fordonens livscykel, säger Martin Atterhall, Bus Fleet Manager vid Nobina, i ett pressmeddelande.

Drivmedel
Scanias bussar och lastbilar kan köras på förnybara drivmedel: biodiesel, bioetanol och biogas, liksom även på naturgas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109