23948sdkhjf

Trelleborgföretag tackar nej till förfrågan

Herrströms Mekaniska har levererat delar till forskningslaboratorierna Max I, Max II och Max III - men säger nej tack till förfrågan angående Max IV, men fortsätter ett nära samarbete med MAX LAB.
På grund av de stora kraven på exakthet på delarna till acceleratorn har företaget valt att tacka nej till förfrågan.

– Toleranskraven är näst intill orimliga. I en andra förfrågan har de visserligen ändrats och jag tror det beror på att andra leverantörer gjort samma bedömning som jag. Trots att vi har utrustningen som krävs för att tillverka de här detaljerna känner jag att vi inte kan garantera ett hundraprocentigt resultat, vilket jag anser är mycket viktigt om man tar det på sig, säger Christer Herrström till Trelleborgs Allehanda.

Andra orsaker
Enligt Christer Herrström är det också svårt att räkna på kostnaderna på grund av de svåra kraven så det innebär en allt för stor risk. En annan orsak är att storleken på projektet vill ta stora delar av företagets resurser i anspråk.

– Vi binder upp företaget för mycket kring en kund. Vi är beroende av alla kunder vi har. Vi vill gärna vara storleverantör till en kund men inte i så här stor omfattning. det är ett enormt projekt, säger Christer Herrström till tidningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078