23948sdkhjf

Rekordintresse inför 2012 – var fjärde monter redan bokad

Redan innan portarna stängts till årets upplaga av Elmia Subcontractor var 25 procent av utställarna till nästa års mässa orderbekräftade.
Ett tydligt tecken på hur viktig en samlad marknadsplats för affärer och kontakter är för underleverantörerna idag.

– Industrin lever i en turbulent verklighet med tuffa förutsättningar. Vår uppgift är att erbjuda en dynamisk mötesplats som främjar affärer, säger mässans projektledare Jonas Ekeroth.

Elmia Subcontractor 2011 är precis avslutad, men redan är trycket stort på att få plats på mässgolvet nästa år. Även bland besökarna är intresset stort. Bland annat har antalet medverkande inköpare på årets matchmaking, Subcontractor Connect, varit rekordhögt.

– Av erfarenhet vet vi att människors agerande på mässan speglar läget i branschen, och i dagsläget är osäkerheten om morgondagen stor bland företagen i industrin. Då blir vi en värdefull mötesplats dit folk från alla branscher söker sig för att hitta duktiga leverantörer och lägga grunden för framtidens affärer, säger Jonas Ekeroth.

Årets mässa fick bland annat besök av näringsminister Annie Lööf, som poängterade underleverantörernas betydelse för Sverige.

– Jag är själv uppvuxen i ett område där underleverantörer är väldigt viktiga. Det är värderingar som jag har med mig i mitt dagliga liv – en attitydfråga där vi skapar förutsättningar för företagande.

Det genomgående arrangemanget ”Partnerland Danmark” har varit en insats för att stärka internationella relationer och främja fler affärer mellan svenska och danska företag. Med anledning av detta gästades mässan av Danmarks H.K.H. Prins Joachim.

FAKTA:
Antal utställande företag: 1213 varav 300 internationella
Antal länder: 30
Antal kvadratmeter: 18 000
Mässans startår: 1975
Totalt antal besökare: 14 504
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.218