23948sdkhjf

Kunglig glans över Elmia Subcontractor

Det rådde feststämning när H.K.H. Prins Joachim av Danmark besökte Elmia Subcontractor under onsdagen. Danmark är mässans särskilda partnerland och vid en ceremoni där prinsen deltog invigdes partnerskapet officiellt.
– En stor del av dansk export går till Sverige och därför är det roligt att kunna bidra till ”nyskapelsen” Danmark som partnerland, sade Prins Joachim.

Partnerskap
En nyhet under Elmia Subcontractor 2011 är att mässan för första gången ingått ett partnerskap med ett land. Danska företag är sedan flera år flitigt representerade bland utställarna och mässan är viktigt för dessa underleverantörer. Därför föll sig partnerskapet mellan Elmia Subcontractor och Danmark naturligt.

– Vi är stolta över att ha Danmark som partnerland och det var Danmark vi ville ha. Vi hade kunna vänta många år på detta, sade mässans projektledare Jonas Ekeroth då han höll ett kort tal i samband med invigningen.

"Att göra affärer"
Ekeroth poängterade att mässan endast har ett fokus: att göra affärer. Beräkningar visar att mässan årligen genererar affärer för 18 miljarder kronor. Målet är att den siffran ska öka ytterligare. Att främja export är därför något som Elmia Subcontractor mycket medvetet satsar på. Partnerskapet med Danmark är en direkt följd av detta.

– Relationerna mellan Danmark och Sverige är starka och jag önskar både mässan och dess utställare lycka till, sade Prins Joachim.

Prinsen besökte utställare
Under onsdagen fanns även Danmarks Sverigeambassadör Kirsten Mallling Biering på plats tillsammans med ett stor antal specialinbjudna gäster, däribland Minoo Akhtarzand som är landshövding i Jönköpings län. Prinsen med följe ägnade eftermiddagen åt en rundvandring bland både danska och svenska företag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078