23948sdkhjf

Vinstkurvan dyker hos Husqvarna

Husqvarnas färska delårsrapport visar ett vinstras. Verksamheten har påverkats av nedgången i den globala efterfrågan.
Husqvarna redovisar en vinst före skatt på 24 miljoner kronor för tredje kvartalet 2011. Det kan jämföras med vinsten på 310 miljoner kronor motsvarande period i fjol.

Hans Linnarson, tillförordnad koncernchef och VD:
”Husqvarnas konsumentinriktade verksamhet har påverkats av nedgången i den globala konsumentefterfrågan, det osäkra ekonomiska läget och det ogynnsamma vädret. Rörelseresultatet för tredje kvartalet minskade, huvudsakligen till följd av lägre försäljning, ogynnsam mix och högre kostnader.

Vi har behållit våra marknadspositioner för skogs- och trädgårdsprodukter både i Europa och Nordamerika, trots utmaningarna med produktionsstörningarna i Nordamerika. Inom vissa kategorier har vi ökat våra marknadsandelar väsentligt, så som för åkgräsklippare och robotgräsklippare i Europa. Ackumulerat för året fram till september har försäljningen, justerad för valutakursförändringar, för Europa & Asien/Stillahavsområdet och Construction ökat, medan den har minskat för Amerika.

Utvecklingen för Construction har varit stark hela året, och resulterat i högre rörelseresultat och stärkta marknadspositioner.

Försäsongsproduktionen för 2012 har påbörjats tidigare än föregående år i syfte att säkerställa en hög servicenivå till kunderna. Koncernens införsäljning av skogs- och trädgårdsprodukter beräknas vara oförändrad jämfört med 2011, dock med en förbättrad mix mellan de olika detaljhandelskedjorna, vilket bekräftar våra framgångsrika satsningar på att leverera marknadsledande, innovativa produkter under starka varumärken.”

Tredje kvartalet
• Nettoomsättningen för koncernen, justerat för valutakursförändringar, minskade med 2%. Nettoomsättningen för koncernen uppgick till 6 410 Mkr (6 907) och rörelseresultatet uppgick till 113 Mkr (411). Periodens resultat uppgick till 55 Mkr (402), eller 0,10 kronor (0,70) per aktie.
• Rörelseresultatet påverkades negativt av kostnader om -83 Mkr, varav -38 Mkr är direkt relaterade till produktionsstörningarna, -21 Mkr är relaterade till uppsägningen av tidigare VDs avtal och -24 Mkr är hänförliga till jämförelsestörande poster. Förändringar av valutakurser hade en positiv effekt på 8 Mkr.

Källa: Husqvarna

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.173