23948sdkhjf

Miljoninvestering i Liatorp

Swepart Transmission har investerat 6 miljoner i en ny maskin
Företaget har produktion i både Liatorp och i Sibbhult. I Sibbhult kör företaget fyrskift med 75 anställda och tio robotceller.

- Sibbhult har samma maskinutrustning som här i Liatorp: samma kuggfräsar och svarvar. Dessutom har Sibbhult en sätthärdningsugn som klarar press- och dornhärdning plus kugg-, skavnings- och heningsutrustning som vi inte har i Liatorp. De tillverkar främst kugghjul, axlar och kraftuttag, och har som ny produkt knut- och differentialkors, säger Fabrikschef Torgel Kristensson till Verkstäderna.

Knivskarp konkurrens
Det finns en mängd tillverkare i Sverige och Europa, men Swepart klarar sig bra med den senaste tekniken.

- Vi arbetar sedan fem år genom TPM med kontinuerliga förbättringar för att minska kostnader och öka effektiviteten. Vi har de senaste åren investerat kraftigt i nya maskiner för att ha den senaste tekniken, säger VD Lars Kindesjö.

Miljoninvestering
- Vi har nått produktionstaket och håller på att se över vad vi behöver. Hittills i år har vi beställt en Liebherr kugghyvel för 6 miljoner. Vi ser också över behovet av ytterligare investeringar och automatiseringar, säger VD Lars Kindesjö till Verkstäderna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078