23948sdkhjf

Duroc tecknar nytt

Duroc har ingått ett finansieringsavtal med Danske Bank. Avtalet omfattar en långsiktig bankfacilitet om totalt cirka 400 miljoner kronor, varav cirka 130 miljoner kronor avser ett banklån med en femårig amorteringsplan och resterande del är en kontokredit kopplad till en koncernövergripande cash pool.

I och med det nya låneavtalet återbetalar Duroc ett kortfristigt lån om 180 miljoner kronor, vilket upptogs för att bryggfinansiera förvärvet av Cotting Group i juli 2019. Samtidigt centralfinansieras merparten av koncernens krediter och cash management effektiviseras.

Längden på avtalet är tre år med möjlighet till två års förlängning. Utöver den nämnda faciliteten om 400 miljoner kronor behåller Duroc befintliga fastighetslån om totalt cirka 75 miljoner kronor.

Med hänvisning till den senaste kvartalsrapporten, har Duroc en stark finansiell ställning med låg belåningsgrad och ett eget kapital om drygt en miljard kronor. Koncernen äger ett flertal rörelsefastigheter vars marknadsvärde bedöms överstiga nuvarande nettoskuld.

Det nya samarbetet med Danske Bank innebär att Duroc ytterligare har stärkt sin finansiella position. Den stabila finansiella basen ligger i linje med Durocs strategi och skapar goda möjligheter att fortsätta tillväxten, både organiskt och genom förvärv.

Duroc förvärvar, utvecklar och förvaltar industri- och handelsföretag. Koncernen omsätter, inklusive förvärvet av Cotting Group, cirka 3,7 miljarder kronor och har omkring 1 200 medarbetare. Durocs aktie är noterad på Nasdaq Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.114