23948sdkhjf

Stor maskinaffär till Mycronic

Mycronic har erhållit en order på en Prexision 800 Evo maskritare för bildskärmstillämpningar, för installation i Asien. Ordern har ett värde i intervallet 35-40 miljoner dollar. Det motsvarar 330-380 miljoner kronor.

Leveransen av Prexision 800 Evo är planerad till det första kvartalet 2021.

Mycronic erbjuder maskritare för tillverkning av fotomasker inom flera tillämpningsområden. Dessa utgörs av bildskärmstillverkning (TV, smarta telefoner och surfplattor) och tillämpningar inom multi-purpose-marknaden, ett brett segment som omfattar många olika tillämpningsområden.

Utöver detta har Mycronic nyligen lanserat SLX, en ny lasermaskritare för halvledarindustrin.

En fullt utrustad Prexision 800 Evo kan, med bibehållen produktivitet, åstadkomma närmare 25 procent mer kompakta mönsterdesigner än vad som tidigare har varit möjligt. Det säkerställer en effektiv produktion av de mest avancerade och kritiska fotomaskerna för AMOLED-bildskärmar till smarta telefoner och surfplattor.

– Att erhålla den fjärde ordern på en Prexision 800 Evo är en bekräftelse på att Mycronics mest avancerade maskritare är väletablerad inom fotomaskindustrin och stödjer de senaste teknologitrenderna inom bildskärmsmarknaden, säger Charlott Samuelsson, Sr VP Pattern Generators på Mycronic, enligt ett pressmeddelande.

Mycronic är ett högteknologiskt företag som utvecklar, tillverkar och marknadsför produktionsutrustning med höga krav på precision och flexibilitet till elektronikindustrin.

Huvudkontoret ligger i Täby utanför Stockholm och koncernen har dotterbolag i Frankrike, Japan, Kina, Nederländerna, Singapore, Storbritannien, Sydkorea, Tyskland och USA.

Företagets aktie är noterad på Nasdaq Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.157