23948sdkhjf

AQ Group får ny finanschef

Christina Hegg har utsetts till ny finanschef för AQ Group. Hon tillträder i april 2020 och kommer att ingå i koncernledningen.

Christina Hegg är idag auktoriserad revisor och har en lång och omfattande erfarenhet från att arbeta med både stora och små företag inom teknikintensiv industri och andra branscher.

Hon är civilekonom från Stockholms universitet och har även tidigare arbetat inom ekonomifunktionen på två olika IS/IT företag. Christina har IFRS-ackreditering och stor erfarenhet av både ekonomistyrning och internkontroll.

Christina har innehaft flertalet ledarpositioner och även arbetat mycket med kompetensutveckling och den pågående digitaliseringen inom ekonomifunktionerna.

Christina ersätter Mia Tomczak som går vidare till en tjänst som finanschef för en annan koncern.

– Jag skulle särskilt vilja tacka Mia Tomczak för hennes utomordentliga bidrag till AQ Groups utveckling de senaste fem åren. Under Mias ledning har AQ Group byggt upp den organisation och de processer och system som krävs för en komplett ekonomifunktion, säger Anders Carlsson, vd och koncernchef för AQ Group, enligt ett pressmeddelande.

– Mia var också särskilt drivande och gjorde en stor arbetsinsats i samband med koncernens notering på Nasdaq 2017. Vi kommer att sakna Mias ledarskap, driv och engagemang och önskar henne all lycka till i sin nya roll, säger Anders Carlsson.

– Vi är också mycket glada att Christina har accepterat utmaningen att ta över efter Mia som finanschef på AQ Group. Vi ser fram emot hennes ledarskap och bidrag i arbetet med att fortsätta utveckla koncernens ekonomifunktion, säger Anders Carlsson.

– AQ Groups strategi är fortsatt lönsam tillväxt genom att vara en pålitlig – ”Reliable” – leverantör till krävande industriella kunder. För att klara detta behöver vi fortsatt ha en ekonomifunktion av högsta klass, säger Anders Carlsson.

AQ Group är en stor leverantör till industrikunder. Företaget har sin aktie noterad på Nasdaq Stockholms huvudmarknad.

Koncernen består till största delen av rörelsedrivande bolag som vart och ett utvecklar sin speciella kompetens och i samarbete med övriga bolag, strävar efter att erbjuda kostnadseffektiva lösningar i nära samarbete med kunden.

Huvudkontoret ligger i Västerås. AQ har totalt den 31 december 2018 cirka 6 100 anställda i Sverige, Bulgarien, Estland, Indien, Kina, Litauen, Mexiko, Polen, Italien, Ungern, Serbien, Finland, Kanada och USA.

År 2018 hade AQ en omsättning på cirka 4,7 miljarder kronor. Sedan koncernen startade år 1994 har AQ redovisat positivt resultat varje kvartal.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078