23948sdkhjf

Scana Steel anställer och bygger om för miljoner

Under krisen halverades personalstyrkan nu har det vänt och de anställer för fullt.
Efter att krisen satt sina spår i företaget och dess orderingång är orderstocken åter fylld och personalstyrkan är nästan uppe på 180 anställda som den var före finanskrisen. Scana Steel i Södefors har satsat på att utveckla egna produkter och är inte lika beroende av de stora kunderna som tidigare.

– Vi har byggt upp en större kundbas, med fler mindre kunder och fler produkter, säger vd Per Jarbelius till Arbetarbladet.

Stororder
I början av sommaren fick Scana Steel en stororder värd 150 miljoner kronor och företaget skulle anställa 20 operatörer och produktionstekniker. Företagsledningen var i tvivel om de kunde få tag på den kompetens de behövde, men det har gått bra och nästan alla platser är tillsatta.

– Det är ganska liten personalomsättning här. De som väl börjar blir oftast kvar, säger Markus Mäki, flödesledare vid Färdigställningen till Arbetarbladet.

Bygger om
För att kunna klara kravet på den den stororder de fick bygger Scana Steel om i den befintliga fabriken för 20 miljoner kronor.

– Genom stororden känns det som om vi är tillbaka på banan och säkrat framtiden de närmaste tre åren. Det kommer att skapa ett lugn. Men det har varit en tung väg att gå och omställningen har varit stor med mycket nytt folk på plats, säger Tore Almgren, metallordförande vid Scana Steel till tidningen.

Läs också: Scana storsatsar efter miljonorder
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094