23948sdkhjf

"Vår enskilt största kund är Volvo CE"

Bendex arbetar med svetsade rör och plåtbaserade konstruktioner i små och medelstora serier.

Basen är i Hyltebruk som är en tätort och centralort i Hylte kommun i Hallands län.

– Vår enskilt största kund är Volvo Construction Equipment (VCE). Vi tillverkar detaljer till deras dumprar och hjullastare, säger Joakim Nilsson Strandahl, Production supervisor på Bendex, till Metal Supply vid Elmia Subcontractor i Jönköping.

Hyltebruk ligger vid Nissan. Hyltebruk är ett typiskt brukssamhälle som vuxit upp kring Hylte bruk, grundat 1907 och i dag ett av världens största tidningspappersbruk med knappt 500 anställda.

Bendex startades år 2002 genom förvärv av en verksamhet. Utvecklingen har över åren varit god.

Företaget har idag omkring 45 medarbetare och omsätter cirka 90 miljoner kronor årligen.

Totalt förfogar de över produktionslokaler om drygt 4 100 kvadratmeter samt tillhörande kontorsutrymmen.

– En annan viktig kund till oss är Cyklos. Vi gör också mycket detaljer till Unicarrier i Mölnlycke, säger Joakim Nilsson Strandahl.

Unicarrier som tillverkar truckar känner nog de flesta till. Verksamheten i Mölnlycke hette tidigare Atlet Truckar före den köptes av Unicarrier.

Cyklos är nog mer okänt. Basen är i Mariefred sju mil väster om Stockholm. Företaget skapar och säljer produkter som förenklar resan för framtidens trafikanter.

Deras produkter skyddar, säkrar och underlättar parkeringen vid A och B. Framförallt för cyklister, men även för andra trafikanter. Det kan vara i form av en intuitiv cykelparkering, lättillgängligt väderskydd med Sedum, robust och designad cykelpump eller varför inte solcellstak för elbilar.

Oavsett behov hjälper Cyklos städer, kommuner, arkitekter, fastighetsbolag och bostadsrättsföreningar över hela Norden att skapa en hållbar och funktionell miljö för cyklister och framtidens trafikanter.

Bendex uppdrag är kort och gott att vara en komplett partner när det gäller kostnadseffektiva svetsade konstruktioner. Detta innefattar fixtur- och artikelkonstruktion, produktionsteknik, prototypframtagning samt rationell serieproduktion.

Några av de affärsområden som Bendex är verksamt inom är medicinteknisk utrustning, jord- och lantbruksutrustning, anläggnings- och byggnadsindustri samt storköksutrustning.

– Vi ser en lite mer avvaktande marknad men hoppas att det tar fart igen nästa år, säger Joakim Nilsson Strandahl till Metal Supply.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109