23948sdkhjf

"Kunderna finns till stor del bland tandläkare och inom sjukvården"

AQ ParkoPrint tillverkar OEM-produkter som automater, printrar och vendingmaskiner för till exempel biljetter och varor.

Vid Elmia Subcontractor visade företaget bland annat en elektronisk informationstavla som de tillverkar. Utrustningen går att komplettera med en betalningslösning i form av till exempel en kortstation.

– Kunderna finns till stor del bland tandläkare och inom sjukvården. Produkten säljs i Sverige och Norge, säger Tobias Carlsson, Key Account Manager på AQ Enclosure Systems i Vaggeryd, till Metal Supply vid Elmia Subcontractor i Jönköping.

AQ ParkoPrint är en komplett leverantör med totalansvar för sina samarbetspartners. De anskaffar materiel och komponenter, tillverkar, monterar, provar, levererar och fabriksreparerar.

AQ ParkoPrint har en produktionsyta på 4 700 kvadratmeter i Gävle.

De sysselsätter 45 personer och omsätter 150 miljoner kronor.

Företaget har sju monteringslinjer för montering och provning. De förfogar över drygt 50 arbetsstationer.

AQ ParkoPrint grundades 1951. Från januari 2007 ingår de som en del i AQ Group.

AQ Group är en stor leverantör till industrikunder och har sin aktie noterad på Nasdaq Stockholms huvudmarknad.

Koncernen består till största delen av rörelsedrivande bolag som vart och ett utvecklar sin speciella kompetens och i samarbete med övriga bolag strävar efter att erbjuda kostnadseffektiva lösningar i nära samarbete med kunden.

Huvudkontoret ligger i Västerås. AQ har totalt den 31 december 2018 cirka 6 100 anställda i Sverige, Bulgarien, Estland, Indien, Kina, Litauen, Mexiko, Polen, Italien, Ungern, Serbien, Finland, Kanada och USA.

År 2018 hade AQ en omsättning på cirka 4,7 miljarder kronor. Sedan koncernen startade år 1994 har företaget redovisat positivt resultat varje kvartal.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.096