23948sdkhjf

Vad kommer att hända med Saab i veckan?

Saab lämnar in sin överklagan i dag och regeringen kommer att försöka hjälpa Saab i Kina – men kommer facken att begära Saab i konkurs?
Överklagan
I dag lämnar Saab in sin överklagan till hovrätten. Under helgen har det arbetats på en ny ansökning som innehåller fler detaljer än den första.

Regeringen hjälper
I dag är det helgdag i Kina, men i morgon kommer Sveriges ambassadör i Kina, Lars Fredén, träffa representanter för det kinesiska superdepartement NDRC, som avgör vilka företag som ska få investera i utländska bolag, för att försöka snabba på beslutsprocessen.

- Det är ett möte som sker på initiativ av den svenska regeringen, för att beskriva situationen och se om vi kan var behjälpliga på något sätt, säger Håkan Lind, presschef på Näringsdepartementet till Göteborgs Posten.

Grönt ljus från Youngman
Enligt Svenska Dagbladet säger Rachel Pang Youngmans vd till tidningen:
- Förra veckan fick vi godkännande av den lokala grenen av NDRC, Nationella utvecklings- och reformkommissionen, i staden Hangzhou.
På onsdag räknar hon med att få grönt ljus för Pang Da och Youngmans gemensamma ansökan på provinsnivå.

Facken
Facken beslutade fredag att vänta med en konkursansökan, men vad som händer under veckan är ännu oklart. En konkursansökan från facken gör att de kan få ut statlig lönegaranti för sina medlemmar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078