23948sdkhjf

SAPA i sekretessbelagt samarbete med AP&T

Varmformning av stålplåt har nog de flesta hört talas om. Men att använda samma teknik till aluminium, är det verkligen realistiskt?
Det är just det som ingenjörerna vid SAPA:s forsknings- och utvecklingscenter i Finspång, Sverige nu ska undersöka med hjälp av utrustning från AP&T.

– Den specifika varmformningstekniken gör det möjligt att tillverka komplexa former, framförallt eftersom det varma materialet kan sträckas på ett helt annat sätt i varmt tillstånd. Detta innebär bland annat att man kan slippa flera bearbetningssteg och få en mer rationell produkt, men möjligheter öppnas även för produktgeometrier som tidigare inte varit möjliga i aluminium, säger Conny Falk, teknikområdeschef på SAPA Technology.

Sekretess
Den specifika varmformningsprocessen av aluminium har ännu inte kommersialiserats men med den potential som metoden tycks ha är det inte förvånande att testerna vid SAPA:s forsknings- och utvecklingscenter omgärdas av stor sekretess.

– Av konkurrensskäl vill jag inte gå in på exakt vad vi gör eller vad vi har tänkt använda tekniken till, bara att den är väldigt intressant, säger Conny Falk.

Med det sagt är det kanske inte så underligt att SAPA – världens största tillverkare av aluminiumprofiler och ledande leverantör av valsade aluminiumband för värmeväxlarindustrin – vänt sig till AP&T för den utrustning som behövs. AP&T har sedan länge en ledande position när det gäller varmformning av stålplåt med kunskaper och erfarenhet som kommer väl till pass här. AP&T har också en etablerad relation med SAPA sedan tidigare, fast då har det handlat om hydroformning.

Stor utmaning
– Det här är ett oerhört spännande projekt som kan bana väg för en ny tillverkningsmetod och nya produkter. För oss på AP&T har det också varit en stor utmaning med väldigt speciella krav, säger Jan Starck som är ansvarig för affären från AP&T:s sida.

Till exempel måste formningen ske i en mycket stabil sekvens, med hög noggrannhet och extremt små toleranser. Från test- och forskningssynpunkt är det också viktigt att kunna köra och utvärdera formningsprocessen med olika processparametrar och formningstider och fortfarande bibehålla ett kontrollerat formningsförlopp.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08