23948sdkhjf

"Fördubblad kapacitet efter nyinvestering"

Koncernen FläktGroup skapades 2016 genom att DencoHappel och Fläkt Woods gick samman.

De båda företagen bildade därmed en marknadsledare inom energieffektiva produkter och lösningar för ett optimalt inomhusklimat.

Företaget har nu köpt in rörlasern Adige LT7 till sin anläggning i Jönköping.

Här ligger det svenska huvudkontoret och här finns även en stor tillverkningsenhet.

Företaget är en riktigt stor privat arbetsgivare i regionen då det arbetar så många som totalt 650 personer vid anläggningen.

– Vi mer än fördubblar kapaciteten på just det här området genom denna investering. Sedan tidigare finns det en liknande maskin här i verksamheten, säger Stefan Mäkk, projektledare Engineering vid företagets enhet i Jönköping, till Metal Supply.

Företagets vision är att sträva efter att vara den ledande strategiska partnern för smarta, energieffektiva projekt inom inomhus- och kritiska ventilationslösningar.

Deras kunder ska se dem som ett företag som ligger i teknisk framkant och som levererar produkter och lösningar av högsta kvalitet för bättre inomhuskomfort, säkert inomhusklimat och välbefinnande.

– Vår plan är att växa i verksamheten i Jönköping framöver. Det innebär att vi kommer att investera i många fler maskiner framöver, säger Stefan Mäkk.

FläktGroups lösningar finns inom fyra nyckelområden. Dessa är bostadsventilation, kommersiella fastigheter, industriella fastigheter och specialtillämpning.

– Det är fullt upp att göra här. Vi jobbar treskift och söker personal för att höja kapaciteten ytterligare, säger Stefan Mäkk till Metal Supply.

Exempel på tillämpningsområden för deras produkter är kontor och offentliga byggnader, bostadshus, detaljhandel och shoppingcenter, badhus och sporthallar, hotell, mat och dryck, hygien och läkemedelsindustri, industri och komponenter samt parkeringshus, tunnlar och kollektivtrafik.

Globalt omsätter koncernen så mycket som 630 miljoner euro. De har 16 moderna fabriker och totalt 3 600 medarbetare. Företaget finns i så många som 65 länder.

Det är Edströms Maskin som har sålt utrustningen.

– Det här är den tredje rörlasern i den nya generationen Adige LT7 som vi installerar på den svenska marknaden, säger Jim Davis, säljare på Edströms Maskin, till Metal Supply.

Installationen har skett tillsammans med BLM Group.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078