23948sdkhjf

Skåneföretag i nytt norskt samarbete

Förra maskinen levererades i mitten av 2010 – och nu fortsätter samarbetet mellan Nimo-KG och Nortura.
35 produktionsanläggningar, 5 800 anställda och mer än 20 miljarder svenska kronor i omsättning gör Nortura till Norges ledande producent av kött och ägg.

I fabriken i Forus är målet att ligga på samma höga nivå även som arbetsplats. Därför investerade Nortura i ett specialdesignat tillägg i produktionslinjen under 2010 för att skona personalen från tunga och repetitiva lyft. Och nu kommer nästa förstärkning. Även den ifrån Nimo-KG.

Maskinen som installeras nu liknar den som levererades i somras men kommer istället användas för att tillverka vakuumförpackade portionstråg, säger Stefan Olsson, konstruktör på Nimo-KG.

Styrs med förtterna
SK 800 HA, som maskinen kallas, styrs med pedaler för att medarbetarna ska kunna arbeta med händerna fria.

De stora pallanpassade trågen lyfts upp och tippas varpå köttet fördelas automatiskt på en bandtransportör som skickar fram bitarna till personalen.

– Lyftanordningen gör arbetsplatsen mer ergonomisk och det rostfria utförandet, plus det faktum att allt kan rullas iväg för rengöring, ger en klanderfri hygien. Därtill kommer den praktiska uppsamlingsrännan som bidrar med en ren ekonomisk aspekt, säger Stefan Olsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11