23948sdkhjf

Saab provar lyckan med nytt kinaföretag

Spyker meddelar i dag att ett nytt avtal har ingåtts. Företaget bildar nytt samriskbolag med Kinas största börsnoterade bildistributör.
Spyker och Saab Automobile AB (Saab Automobile) har tecknat ett Memorandum of Understanding (MoU) med Pang Da Automobile Trade Co, Ltd (Pang Da), Kinas största börsnoterade bil distributör med över 1100 återförsäljare i hela landet.

I pressmeddelandet skriver Spyker att de ska ingå en strategisk allians med Pang Da, en allians som består av ett 50/50 distributions joint venture och ett tillverknings joint venture (MJV) för ”Saab branded vehicles” samt för ett MJV ägt varumärke i Kina, något Spyker kallar 'child brand' .

Okänd ägare
Saab Automobile kommer tillsammans med Pang DA att äga upp till 50 procent i MJV och en ännu okänd part kommer att äga resterande aktier.

30 miljoner
Enligt avsiktsförklaringen ska Pang Da köpa Saab-bilar för 30 miljoner euro och förväntas utöver detta att köpa bilar för ytterligare 15 miljoner euro inom 30 dagar, under förutsättning att vissa omständigheter.

Utöver detta kommer Pang Da att köpa en andel i Spyker till ett sammanlagt belopp av 65 miljoner euro till 4,19 euro per aktie. Vilket motsvarar 24 procent av Spyker.

Detta ska enligt pressmeddelandet säkerställa den medellånga finansieringen av Saab Automobile.

Kräver godkännande
Innan affären är en realitet måste den godkännas av vissa kinesiska statliga organ, Europeiska investeringsbanken, GM och den svenska Riksgälden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079