23948sdkhjf

Tenhultsföretag rekordinvesterar

Stor efterfrågan på husbilar gör att Kabe nu gör sin största investering någonsin.
Totalt kommer husvagns- och husbilstillverkaren att investera 35 miljoner kronor i utbyggnaden av husbilsfabriken, färdigställning av ett nytt teknik- och utvecklingscenter samt utbyggningen av snickerifabriken.

– Den stora efterfrågan på våra husbilar har gjort att vi måste bygga ut husbilsfabriken, säger Daniel Blom produktionsansvarig för husbilssektionen på Kabe enligt Jönköpingsnytt.

Byggeriet igång.
Utbyggnaden av fabriken drog igång strax efter årsskiftet och ska stå klart senast när personalen kommer tillbaka efter sommarsemestern.

Tillbyggnaden av husbilsfabriken är på drygt 1 600 m².

- Här kommer vi att kunna förlänga monteringslinan. Samtidigt får vi bättre utrymmen för de förberedande arbeten som görs på chassiet innan det hamnar på linan, och vi kommer att få en "sluss" som gör det enklare att ta in chassierna när väderförhållandena är dåliga berättar Blom.

Dessutom kommer den gamla byggnaden i anslutning till snickerifabriken att rivas för att ge plats åt en utbyggnad av snickerifabriken på 2 000 m² .

Den nya klimatkammaren kommer att byggas i anslutning till teknik och utvecklingscentret och här är det frågan om en utbyggnad på drygt 600 m².
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078