23948sdkhjf

Stor gruvorder till ABB

ABB skal leverera en av nyckelkomponenterna för färdigställandet av Dannemora gruva.
Dannemora Mineral har skrivit kontrakt med ABB om leverans, installation och driftsättning av den nya uppfordringsanläggningen vid Dannemora Gruva.

Denna är en av nyckelkomponenterna för färdigställandet av Dannemor gruva och skall transportera malmen från knappt 600 meters djup upp till gruvlaven. Därifrån transporteras malmen på transportband in i sovringsverket. Kapaciteten är på ca 500 ton i timmen och den skall vara i drift 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan.

Mest erfarna leverantör
Staffan Bennerdt, VD och koncernchef i Dannemora Mineral säger att ABB:s enhet Mining i Sverige är den mest erfarna leverantören av hissar till gruvindustrin.

- Det är lång leveranstid på denna typ av utrustning och vi har valt ABB för deras kompetens och erfarenhet att leverera, installera och driftsätta anläggningen inom de snäva tidsramar som är satta för denna del av investeringsprojektet.

95 miljoner
ABB:s enhet Mining i Sverige har under åren levererat mer än 600 anläggningar till cirka 30 länder.

Kontraktet, som nu tecknats för leverans, montage och driftsättning är värt ca 65 miljoner kronor och hela investeringen för uppfordring inklusive byggarbeten i gruvlaven och iordningställande av utrymmen under jord uppgår till ca 95 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11