23948sdkhjf

Personal på Swepart i Tyringe sägs upp

19 personer av de 59 anställda tvingas lämna företaget.
SwePart i Tyringe fick nya ägare förra veckan och nu säger företaget upp 16 anställda i produktionen och tre tjänstemän.

Ändrad kravprofil
– I och med att vi ändrar på verksamheten så ändras kravprofilen på de anställda. Vi måste bygga ett lönsamt företag och dra in pengar till dem som är anställda nu, säger ägaren Lars Thunberg, som driver holdingbolaget Verktygs Allians, till Kristianstadsbladet.

Dämpat läge
-Vi är naturligtvis inte nöjda, och läget är naturligtvis dämpat på företaget. Vi tänker på dem som har fått lämna oss, en del med många år bakom sig i företaget. Det är verkligen tråkigt. Samtidigt får vi förstås hoppas på framtiden. Vi får göra vad vi kan helt enkelt, säger Joel Harari, klubbordförande i Metall till Lokaltidningen Hässleholm.

Störst i Skandinavien
Lars Thunbergs mål är att holdingbolaget Verktygs Allians i Hässleholm med SwePart, Moderna verktyg och Industriteknik, ska bli störst i Skandinavien på stora verktyg, och han ser positivt på framtiden och säger till Lokaltidningen Hässleholm att när vi började med Industriteknik för ett halvår sedan var vi åtta, nu är vi uppe i 17 anställda, så han utesluter inte att det kan bli tal om återanställningar på SwePart.

Läs också Industriman köper SwePart
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063