23948sdkhjf

De köper beräkningsföretaget

"Nu tar vi nästa steg i vår tillväxtresa. Vi ska bli bäst i Sverige på att öka industriföretagens utvecklingstakt."
Det är snabbväxande Deva Mecaneyes som stärker sin position som ingenjörsbyrå genom att förvärva Tau Beräkning.

Deva Mecaneyes är redan en känd samarbetspartner för industriföretagen i Mälardalen. Tau Beräkning är en stor aktör i Mälardalsregionen på tekniska beräkningar avseende dimensionering och verifiering av produkter.

– Nu tar vi nästa steg i vår tillväxtresa. Genom förvärvet av Tau Beräkning förstärker vi vårt ingenjörsteam med spetskompetens. Vi bygger en stark utvecklingshub i Västerås med specialister inom produkt- och produktionsutveckling och Tau Beräkning är ledande inom sin nisch. Vi ska bli bäst i Sverige på att öka industriföretagens utvecklingstakt, säger Deva Mecaneyes vd Magnus Welén enligt ett pressmeddelande.

Köparen Deva Mecaneyes har sedan 2014 mer än dubblerat sin omsättning.

– Tau Beräkning har under 15 år positionerat sig inom avancerad teknisk beräkning och vi får nu möjlighet att jobba tätare i projekt från start till leverans där Deva Mecaneyes levererar kompletta utvecklingsprojekt. Att även få vara med att bygga upp en stark utvecklingshub inom åtagandeprojekt är rätt väg för oss, säger Tau Beräknings vd Magnus Ahlbäck enligt pressmeddelandet.

Deva Mecaneyes stödjer industribolag. Sedan starten har de levererat över 900 produkter, fixturer och lyftredskap till industriföretag i Sverige.

Företaget grundades 1995 i Västerås och ingår i Aros Technology Partner med totalt 225 ingenjörer. I koncernen ingår även Tritech Technology och Filoprocess.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063