23948sdkhjf

Unik mätmaskin hos Nyli

Uddevalla är inte känt som en stad där det går att stöta på en av de senaste spetsteknikerna gällande mätteknik för den tillverkande industrin. Men nu kan funktionsleverantören inom mätteknik stoltsera med Europas första ShaPix-maskin.
Nyli är först i Europa med att lansera den amerikanska mätmaskinen ShaPix som med en unik laserteknik kan visualisera mikroskopiska avvikelser på plana ytor.

Något som bland annat kommer att hjälpa tillverkare att effektivisera sin bearbetningsprocess där planhet är en kritisk del för funktionen.

Rapporter vid mätningen presenteras på ett sätt som ger dig en mycket enkel analys från den rapport som erhålls vid mätningen där du kan se om bearbetningsmetoden möter upp till ställda krav.

Försvarsindustrins forskningsarbete
–Mätmetoden har utvecklats av det amerikanska företaget Coherix med huvudkontor i Ann Arbor, i Michigan som är ett mycket känt utvecklingscentrum för nya teknologier. Försvarsindustrin i USA driver på forskningsarbetet som också gynnar industrin, säger Andreas Thorn på Nyli.

Coherixs ShaPix-maskin har vunnit terräng i USA under en tid men har först nu tagit steget över Atlanten.

Nytt bolag
Volvo Technology i Göteborg har tillsammans med Coherix i USA bildat bolaget Coherix Europe och investerat i den unika lasertekniken.

ShaPix – maskinen har levererats till Nyli som kommer att sälja dessa maskiner samt köra tjänster i den befintliga maskinen.

Dessutom kommer Nyli ansvara för, installation av sålda maskiner, ansvara för support, utföra service samt utbildning.

–Mätmaskinen ShaPix är framtagen för att användas direkt ute i produktionen. Inledningsvis kommer vi i första hand erbjuda mättjänster åt företag med mätmaskinen ShaPix i vår verksamhet här i Uddevalla. Vi ser att intresset är så stort att det inom kort kommer företag inom tillverkningsindustrin i Skandinavien som redan identifierat ett behov att investera i en
egen mätmaskin, säger Andreas Thorn.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078