23948sdkhjf

De kombinerar robot med manuellt plock

Vid Intersports lager i Nässjö går robotplock hand i hand med truckar och vagnar från Helge Nyberg.
E-handelsplocket börjar i roboten. Det läggs sedan på hyllvagnar som transporteras runt med truck för att plocka färdigt artiklar som inte passar i det plocksystemet.

Förra året flyttade Intersports lager till egna lokaler i Nässjö.

– Vi ville känna att vi har utvecklingen och förvaltningen i egna händer. Det här är en långsiktig investering som vi tror kommer att vara bäst för oss i det långa loppet, säger Intersports service- och utvecklingsansvarige Stellan Jonsheim enligt ett pressmeddelande.

Projektet med att utveckla plocksystemet pågår för fullt. Intersport arbetar med att integrera sin robotplock ihop med det manuella plocket.

Vagnarna dockas in i en Ergobjörn 710. De körs sedan vidare genom hyllraderna för att fortsätta plocket. Trucken har nedfällbara stegar för att kunna nå de lite högre hyllorna.

Samarbetet mellan Helge Nyberg och Intersport har pågått i cirka 20 år.

Intersport rider på en stark e-handel. Företaget har dubblat försäljningen varje år de senaste fem åren.

Intersport är världens största sportkedja med över 5 500 butiker i 44 länder. I Sverige har de 2 000 medarbetare i 150 butiker.

Vid lagret i Nässjö plockas det cirka 7 500 orderrader varje arbetspass. Det levereras till både butiker och e-handeln. Bara e-handeln utgör cirka 2 000 plock varje dag.

Helge Nyberg utvecklar och tillverkar truckar och vagnar i Ulricehamn, under varumärket Ergobjörn. Företagets produkter finns tillgängliga globalt i över 60 länder. För närvarande har de 42 medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094