23948sdkhjf

Tillverkaren av kopparvalstråd förvärvar

Elcowire Group köper NKT:s affärsaktiviteter inom järnväg – NKT Railway.
Köparen Elcowire Group är Nordens största tillverkare av kopparvalstråd. De har verksamheter i Sverige, Tyskland och Kina.

Den största enheten som är Elektrokoppar i Helsingborg producerar cirka 130 000 ton kopparvalstråd per år.

Den här tråden förädlas sedan och utvecklas till dragen tråd. Denna används till kraft-, telekom- och installationskablar, profiler för land- och sjökabel, kommutatorer till elmotorer samt kontakttråd och andra produkter för eldrift av tåg.

Nu köper Elcowire alltså NKT:s verksamhet inom järnväg. Det här kompletterar produktportföljen och ökar tillverkningskapaciteten.

– Förvärvet är i linje med vår strategi att satsa på förädlade produkter och ytterligare förstärka vår position inom järnväg på den globala marknaden, säger Elcowires vd Paul Gustavsson enligt ett pressmeddelande.

Företaget uppger att det genom affären blir ledande inom teknologin för produktområdet järnväg. Det inkluderar varumärkena Valthermo och Elcorim.

NKT Railway har produktion och utveckling i tyska Hettstedt. Vidare har de sälj- och kundservice i Köln. Antalet medarbetare är totalt 65 personer.

Det krävs att Konkurrensverket godkänner affären. Förväntat slutförande är första kvartalet nästa år.

Elcowire Group består av de tre företagen Elektrokoppar (Sverige), Isodraht (Tyskland) och Liljedahl Wire (Kina).

Elcowire är ett av sju helägda innehav i det familjeägda Liljedahl Group.

Liljedahl Group är också största ägare i börsnoterade Bufab. Koncernen har totalt 1 300 medarbetare och omsätter 11 miljarder kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078