23948sdkhjf

Från byggnadssmide till toppmodern tillverkningsindustri

För några år sedan inledde Ab Smederna en satsning på att förvandla verkstaden och nu gör de sin största investering någonsin.
Tumbaföretaget investerar under en tvåårsperiod närmare 7 mkr i ny produktionsutrustning.

Under 2010 installerades en modern Messer gas- och plasmaskärmaskin samt en miljövänlig trumlare. I samband med sitt 20-årsjubileum 2011, investerar företaget i en automatisk kap- och borrlinje för balk och profiler från Kaltenbach.

Stor om- och tillbyggnad
AB Smederna är idag 70 anställda och med en omsättning på 90 miljoner. 2010 passerade det varje månad minst 250 ton stål genom Smedernas lokaler i Tumba.

Inför installationen av den nya linjen sker en stor om- och tillbyggnad av tillverkningslokalerna.

Det som banar väg för denna utveckling är att Smederna nu projekterar i 3d med Tekla som plattform. I och med detta kan styrfiler genereras för de nya högteknologiska maskinerna.

God start för Kaltenbach
Investeringen omfattar dels ”världens snabbaste bandsåg” Kaltenbach´s KBS 1051 med gering och kapacitet på 1030 x 500 mm. En HEM 400 balk kapas normalt på 4 minuter med bandsåg som har hydraulisk matning. Nya KBS 1051 med kulskruvmatning gör det på 1,38 minuter.

Investeringen omfattar dessutom en borrenhet KDM 1015 med kapacitet på 1000 x 500 mm Tre spindlar med vardera 30 kW motorer kan borra hål med diam. upp till 40 mm.

- Vi kan inte få en bättre start med vår nya leverantör Kaltenbach. Vi kommer installera den senaste tekniken hos Smederna som dessutom finns i närheten av vårt eget kontor i Sollentuna, säger en glad maskinsäljare Trond Hansen på Intercut Sverige AB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078