23948sdkhjf

De automatiserar verksamheten

Legotillverkaren Evi Industries köper en panelbock som är integrerad med robotstapling.
Företaget har valt Salvagnini som maskinleverantör till verksamheten i Stockholm. De investerar i en fullt automatiserad panelbock P4Lean 2516 vilken är försedd med integrerad robotstapling.

Evi Industries har verksamheter både i Stockholm och småländska Vaggeryd.

Företaget har varit verksam som en legotillverkare ända sedan 1980-talet. De arbetar med allt från plåtbearbetning till pulverlackering. De har stansning, laserskärning, kantpressning, robotkantpressning, svetsning, robotsvetsning och pulverlackering i det egna huset. Bara för att nämna några exempel.

Genom ett samarbete i gruppen stärks resurserna. Företaget kan därför erbjuda hela bredden inom plåtbearbetning. Det gäller allt från en enkel laserskuren plåtbit till utveckling och tillverkning av komplexa produkter.

Företagets vd Ronny Ericsson uppger att valet av just Salvagnini var en "självklarhet". Detta eftersom de är en så stor tillverkare inom panelbockning och har över 40 års erfarenhet. Den första panelbocken visades redan 1977.

Före de beslutade att köpa in maskinen P4Lean 2516 gjorde de en mycket omfattande studie. Som underleverantör måste man vara öppen för många olika produkter, allt från större serier ned till enstycksproduktion. Det är viktigt att inte tappa produktivitet i dyra ställtider. I verklig produktion krävs det av en underleverantör att köra kortare serier med produktion "just-in-time". Det råder nolltolerans vad gäller felaktiga detaljer.

Det här möjliggörs genom att alla Salvagninis modeller av panelbockar är som standard utrustade med det patenterade MAC 2.0 (Material Attitude Correction). Det innebär att alla detaljer blir rätt varje gång. Det gäller även vid variation av materialkvaliteten och detaljer som till exempel är vridna för en mer optimerad nestning.

Utrustningen är också försedd med ett helt integrerat robotstaplingssystem. Det innebär att anläggningen kan köras obemannad under längre perioder.

Den är också förberedd för att köra i en linje med Salvagnini S4Xe stans-klippcenter där hela anläggningen kan skötas av en operatör.

En annan fördel med den nya generationen av P4Lean är miljöaspekten. Det behövs ingen hydrauloljetank utan bara ett fåtal liter olja används i det slutna systemet. Energiåtgången har minskats till ett fåtal kW.

Salvagnini har utöver panelbockning även stans-klippcenter, fiberlaser, stans-fiberlaserkombi och hybridkantpress bland sina produkter. Det går att integrera dessa helt med automation till alla delar.

Anläggningen tas i bruk under vintern 2018-19.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.064