23948sdkhjf

Tung miljardsmäll för verkstadsföretaget

Assa Abloy tvingas att ta engångskostnader på hela sex miljarder kronor.
Företaget meddelar på fredagsmorgonen att de rapporterar icke kassaflödespåverkande engångskostnader om sex miljarder kronor för det andra kvartalet. Det är relaterat till den kinesiska verksamheten i divisionen Asia Pacific.

De här posterna avser nedskrivning av goodwill och övriga immateriella tillgångar om 5,6 miljarder kronor och 0,4 miljarder kronor gäller nedskrivning av rörelsetillgångar.

– Engångskostnaden reflekterar det fortsatt utmanande marknadsläget för nya projekt i Kina. I vår uppdaterade strategiska översyn för Kina förväntar vi oss en fortsatt svag lönsamhet på kort och medellång sikt på den kinesiska marknaden, säger företagets vd och koncernchef Nico Delvaux, enligt ett pressmeddelande.

De passar också på att lämna preliminära siffror för det andra kvartalet. Omsättningen ökade med nio procent till 21,1 miljarder kronor (19,4). Den organiska försäljningstillväxten var fem procent (två).

Det justerade rörelseresultatet, Ebit, exklusive annonserad engångskostnad, steg till 3 311 miljoner kronor (3 114) vilket motsvarar en justerad rörelsemarginal på 15,7 procent (16,1).

Assa Abloy har cirka 47 500 medarbetare globalt med verksamhet i fler än 70 länder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078