23948sdkhjf

Jobb skapas genom digitalisering

Många företag saknar samtidigt en strategi på området enligt en färsk rapport från Siemens.
Mer än var tredje svensk tror att digitalisering skapar jobb enligt rapporten.

– Vi anser att digitalisering kommer att skapa fler jobb och även nya typer av jobb, säger Rikard Skogh, försäljningschef IoT (Internet of Things, "Sakernas Internet" på svenska) på Siemens, enligt ett pressmeddelande.

Samtidigt saknar många företag en strategi kring digitalisering.

– För exempelvis industrin kan satsningar på artificiell intelligens eller ökad automation stärka konkurrenskraften och leda till att industrier i framtiden i större utsträckning placeras här i Sverige, menar Rikard Skogh.

Företaget har tagit fram ett operativsystem, Mindsphere, som är ett öppet operativsystem för Internet of Things (IoT). Med det kan företag koppla upp maskiner, system, databaser och infrastruktur till den digitala världen.

Till exempel har Siemens hjälpt en turbintillverkare att lyssna på sin produktionsdata och skruva på produktionen.

Tyska Siemens är ett globalt företag som arbetar med bland annat effektiv tillverkning, automation och digitalisering. Företaget omsätter 83 miljarder euro och har 377 000 medarbetare i över 200 länder.

De har funnits i Sverige ända sedan 1893 och har 4 200 medarbetare här på ett 40-tal orter. Förra året omsatte Siemens 16 miljarder kronor i den svenska verksamheten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078