23948sdkhjf

Mekanotjänst och Arbetsförmedlingen inleder samarbete kring integration

"För att bli en del av samhället är det viktigt att få komma ut i arbetslivet."
Det är Järvsöföretaget Mekanotjänst och Arbetsförmedlingen som börjar samarbeta. Det gäller integration och arbetspraktik.

– Ljusdals kommun har idag över 400 arbetslösa invandrare. För att bli en del av samhället är det viktigt att få komma ut i arbetslivet. Samtidigt har vi på Mekanotjänst högtryck och letar efter mer produktionspersonal. Vi är övertygade om att många av dessa personer har en teknisk bakgrund eller ett teknikintresse och en vilja att få ett bra jobb i kommunen, säger Mekanotjänsts vd Jens Christensen enligt ett pressmeddelande.

Ljusdals kommun och Arbetsförmedlingen har tillsatt två handledare till projektet. De ska hela tiden finnas tillgängliga och stötta praktikanterna i integrations- och arbetsrelaterade frågor. Mekanotjänst ska också möjliggöra svenskaundervisning på arbetsplatsen. Målet är att praktikanterna ska få anställning i företaget.

– Vi har ett samhällsansvar och känner en stark vilja att göra vad vi kan för att skapa goda förutsättningar för våra nya invånare, säger Jens Christensen.

Den första gruppen kommer att påbörja sin praktik på företaget i augusti.

Mekanotjänst verkar som en samarbetspartner till industriföretag. Företaget tillverkar mekanik vilket omfattar laserskärning, skärande bearbetning, rörbearbetning och montering av avancerade produktsystem.

Deras samarbetspartners är verksamma i flera olika branscher som till exempel maskintillverkning, verkstadsindustri, elektronik och medicinteknik.

Mekanotjänst har 130 medarbetare och omsätter 200 miljoner kronor. Produktionsenheter finns i Järvsö och Ljusdal samt i estniska Tartu.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109