23948sdkhjf

Leax växlar upp i Kina

Flyttar till Wuxi New District efter att ha tagit hem ett nytt projekt i fordonssektorn.
Flytten går alltså från staden Kunshaan till Wuxi New District. Bakgrunden är ett ökat behov till ett nytt projekt i fordonssektorn.

Vd Henrik Fagrenius var på plats i Kina den 19 mars och skrev under avtalet.

– Att flytta huvudkontoret för vår kinesiska verksamhet till Wuxi är ett viktigt steg för oss. Med den nya anläggningen kommer vi att kunna implementera olika projekt i landet. Det kommer gynna våra kunder och bidra till vår tillväxt i Asien, säger Henrik Fagrenius enligt ett pressmeddelande.

Det handlar om ett uppdrag åt en global europeisk kund som företaget har rott hem. De kommer att tillverka komponenter med hög precision för personbilar som drivs med alternativa energikällor.

Investeringen i den nya anläggningen är godkänd. Wuxi New District har historiskt dragit till sig mycket utländska investeringar.

Leax är en snabbväxande, privatägd företagsgrupp med ursprung i Köping. Sedan början på 1990-talet har de, genom förvärv och organisk tillväxt, vuxit kraftigt – eller med över 35 procent per år. Förutom i Köping finns svenska verksamheter i Falun, Falköping och Tidaholm.

De finns också i olika länder som Brasilien, Lettland, Kina, Ungern och Tyskland.

Bolaget omsätter drygt 1,8 miljarder kronor på årsbasis och har fler än 1 200 medarbetare. Målet är vidare att omsätta över 3 miljarder kronor år 2020.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125