23948sdkhjf

Investerar i ytterligare en 3D-printer

Acron i Anderstorp köper in en M2 Multilaser från Concept Laser för 3D-printing i metall.
Anderstorpsbaserade Acron satsar vidare på området 3D-skrivare.

Fördelen är att det innebär helt nya möjligheter på en rad områden där vanlig avverkande metallbearbetning har sina begränsningar.

Det handlar om maskinen M2 Multilaser från Concept Laser som de nu tar in, enligt ett pressmeddelande.

Den använder sig av metoden DMLM, Direct Metal Laser Melting. Det går ut på att ett fint metallpulver smälts samman lager för lager med hjälp av en laser. En fördel är till exempel att det material som inte används till detaljerna återanvänds.

Acron grundades för knappt 20 år sedan. Till en början var de en traditionell svetsfirma vars fokus låg på att reparera verktyg till industri som arbetade med formbunden produktion.

Men i samband med att deras nuvarande ägare, tillika vd, Kenny Johanson kom in i företaget började de blicka framåt och titta på möjligheterna inom 3D-printing.

Nu 20 år senare utgör 3D-printing över 80 procent av Acrons verksamhet och i dag är de tolv medarbetare med expertis inom olika 3D-tekniker inom friformsframställning.

En fördel som företaget ser med 3D-utskrift är att det är mycket effektivt när det kommer till komplexa geometrier och för konstruktionslösningar som inte går att använda med vanliga tillverkningsmetoder. Genom att flera komponenter integreras till en enda kan både tid och pengar sparas.

Företaget har också byggt ut efterbearbetningen av komponenter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063