23948sdkhjf

Trumpf visar nya maskiner på Elmia Plåt

Bland annat går det att se cellen TruLaser Cell 3000 som kan användas för additiv tillverkning.
Trumpf visar upp flera nya maskinlösningar vid mässan Elmia Plåt i mitten av maj. TruLaser Cell 3000 är inriktad mot laserbearbetning av små och mellanstora detaljer.

– Det är en maskin för laserbearbetning som även kan renskära djupdragna detaljer. Lasercellen kan dessutom utrustas för additiv tillverkning med Laser Metal Deposition, vilket ger en enorm flexibilitet. I stället för att vara en bland 100 tillverkare blir kunden en av tio med unika bearbetningsmöjligheter, säger Trumpfs Sverigechef Hubert Wilbs till mässorganisationen.

TruPrint 1000 är inriktad mot additiv tillverkning.

– På Elmia Plåt visar vi TruPrint 1000 med dubbla laserhuvuden för första gången i Skandinavien. Eftersom den är utrustad med dubbla laserhuvuden kan produktiviteten nästan dubbleras, säger Hubert Wilbs.

Det är första gången företaget ställer ut på Elmia Plåt. 15-18 maj hålls Elmia Produktionsmässor för sex olika branscher inom tillverkningsindustrin.

Till Produktionsmässorna hör Elmia Plåt, Elmia Verktygsmaskiner, Elmia Automation, Elmia Svets och Fogningsteknik, Elmia Polymer och Elmia 3D. Alla mässorna går samtidigt och under samma tak.

Den tyska familjeägda maskintillverkaren Trumpf är verksamt över hela världen med fler än 70 dotterbolag globalt. Företaget tillverkar och säljer plåtbearbetningsmaskiner. Det svenska kontoret är förlagt till Alingsås norr om Göteborg där företaget bland annat har ett utbildningscenter.





Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078