23948sdkhjf

Här är Uddeholms nya superstål

AM Corrax är ett specialanpassat stålpulver för avancerad additiv tillverkning av verktyg.
Hög hårdhet, ökad korrosionsbeständighet och förbättrad polerbarhet. Det är fördelarna med nya Uddeholm AM Corrax som är anpassat för avancerad tillverkning av verktyg. Det här nya materialet kommer att visas upp vid Elmia 3D i mitten av maj.

Uddeholm i värmländska Hagfors investerar stort på området för additiv tillverkning. Nu under våren är en ny pulveranläggning färdigbyggd. I slutet av förra året lanserades också AM Corrax som är ett stålpulver som är framtaget just för verktygstillverkning som sker genom additiv tillverkning.

– Vi har valt att satsa på hela värdekedjan inom 3D-printing – från tillverkning av själva stålet till materialval, simuleringar och färdiga komponenter, säger Anton Alveflo, ansvarig för additiv tillverkning på voestalpine High Performance Metals Sweden, Uddeholms säljbolag i Sverige, till mässorganisationen.

Uddeholms tanke är att ta tillverkningsmetoden till ett nytt steg genom att fokusera på själva materialet.

Företaget har tillverkat stål i hela 350 år. 1668 byggde Johan Karlström en hammarsmedja och ett stålverk i Stjärnsfors, Uddeholm. Det ledde till att smedjor och gjuterier växte fram i regionen som med tiden förenades under namnet Uddeholm.

1870 blev företaget ett aktiebolag och åtta år därefter byggdes stålverket i Hagfors på precis samma plats som det står i dag. Tillverkningen bedrivs på exakt samma plats – då som nu.

Sedan 2007 ingår Uddeholm i den globala börsnoterade stålkoncernen Voestalpine med säte i österrikiska Linz. Koncernen har totalt över 46 000 medarbetare.

15-18 maj hålls Elmia Produktionsmässor för sex olika branscher inom tillverkningsindustrin.

Till Produktionsmässorna hör Elmia Plåt, Elmia Verktygsmaskiner, Elmia Automation, Elmia Svets och Fogningsteknik, Elmia Polymer och Elmia 3D. Alla mässorna går samtidigt och under samma tak.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094