23948sdkhjf

Fokus på komfort och användarvänlighet

STV:s nya generation bandvagn rullar på med 175 hästkrafter.
Scandinavian Terrain Vehicles (STV) har presenterat nästa generation av sin bandvagn för civila uppdrag. Modellen heter TL5 och har en turbodieselmotor från Mitsubishi på 175 hästkrafter.

– Produktlanseringen innebär att vi nu kan nå kunder som vi tidigare inte kunnat nå. Med nya bandvagnen ser jag tydligt identifierade affärsmöjligheter för bland annat elkraft- och vindkraftsindustrin, säger Jim Wallström, vd för Scandinavian Terrain Vehicles.

Bandvagnen har en toppfart på 50 km/h och klarar stigningar på 45 grader. Den är anpassad för terränguppdrag och klarar allt från sumpmarker, snö och lös sand.

Tekniken i TL5 baseras på fordonsfamiljen BV206. Av den anledningen fungerar samma band, bärhjul och drivhjul vilket öppnar till en värld full av möjligheter till reservdelar. Man har även sänkt ljudnivån med hjälp av en ny kaross och tagit bort bandvagnens amfibiska förmåga.

När det kommer till lastförmågan klarar TL5 upp till två ton. Den har plats för 19 personer – sju i framvagnen och 12 i bakkabinen. Enligt STV kan bandvagnen användas för transporter, både för material- och persontransporter, men även för civila uppdrag, särskilt till elkraft, anläggnings, turist, olje, gas och vindkraftsindustrin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.111