23948sdkhjf

Boxon köper Maxbox Emballage i Göteborg

Det förvärvade företaget omsätter 15 miljoner och bedriver produktion i Kärra.
Det Helsingborgsbaserade företaget Boxon förvärvar Maxbox Emballage i Göteborg. Det köpta företaget omsätter 15 miljoner kronor och bedriver produktion i Kärra strax norr om Göteborg. De har åtta medarbetare.

– Maxbox stod inför ett ägarskifte och när vi fick frågan var vi direkt positiva då bolaget har spännande kunder i en växande region, säger Boxons vd Anders Yllfors, enligt ett pressmeddelande.

Tanken med affären är att utöka möjligheten att leverera specialanpassade emballagelösningar i mindre serier. Det här är något som många företag efterfrågar i dag.

Boxon meddelar också att de passar på att teckna ett samarbetsavtal med Specialwell J&J i Olsfors. Detta företag kommer att ta över ansvaret för produktionen.

Maxbox har många års erfarenhet av småskalig produktion av kundunika emballagelösningar.

– I och med den här affären får det bolag jag byggt upp en möjlighet att fortsätta och utvecklas inom en förpackningskoncern där man sätter kunden i centrum, säger Thomas Hallgren som tidigare ägde Maxbox, enligt pressmeddelandet.

Maxbox har flera långvariga kundrelationer.

Boxon är ett privatägt företag inriktat mot förpackningslösningar. De omsätter 1,1 miljarder kronor och har 260 medarbetare. Företaget är verksamt i Norden, Tyskland, Frankrike och Shanghai.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.067