23948sdkhjf

Nordisk Vindkraft bygger i Åmliden

Finansieringen för Nordisk Vindkrafts projekt utanför Malå i Västerbotten är klart. 23 vindkraftverk från Vestas kommer att uppföras.
Enligt ett pressmeddelande har Nordisk Vindkraft och HgCapital ingått avtal om försäljning, byggnation och finansiering av den 41 MW stora vindkraftsanläggningen på Åmliden utanför Malå i Västerbotten

- Vi är glada att idag tillkännage försäljningen av vårt Åmlidenprojekt till HgCapital. Åmliden Vindkraftsanläggning är den sjätte vindkraftsanläggningen som Nordisk Vindkraft framgångsrikt utvecklat i Sverige och vi ser fram emot att leverera fler projekt till den svenska marknaden i framtiden, säger Arne Lorenzen, vd för Nordisk Vindkraft.

Vindkraftverk från Vestas
Projektet, 23 stycken Vestas V100-1.8MW, har utvecklats Nordisk Vindkraft och investeringen finansieras med kapital från HgCapitals fonder samt med en sjuttonårig projektfinansiering via Commerzbank.

Klaus Steen Mortensen, President i Vestas Northern Europé säger: "Vi är väldigt stolta över att ha blivit valda som leverantör till Åmliden projektet. Detta är den andra ordern vi tecknar med Nordisk Vindkraft inom en kort period, vilket visar på ett förtroende för Vestas produkter, erbjudande och kapacitet."

Byggstart
Byggnationen av Åmliden startar tidigt 2011, anläggningen förväntas vara i full drift i slutet av 2012 och beräknas producera el motsvarande årsförbrukningen till ca 25 000 svenska hushåll.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.157