23948sdkhjf

Industriföretaget bygger ut och rekryterar

Passar även på att starta bolag i ett nytt land och automatisera.
Det familjeägda företaget EAB i Smålandsstenar bygger ut, startar nytt bolag, rekryterar och automatiserar.

Ytan ökar med hela 10 000 kvadratmeter som behövs då företaget växer inom alla tre områden – lagerinredningar, portar och stål-byggnader. Efter tillbyggnaden förfogar de över så mycket som 52 000 kvadratmeter yta.

Företaget växer också på den internationella marknaden och har satt upp ett nytt säljbolag i Tjeckien. Befintliga verksamheter i övriga Europa och Nordamerika uppges gå starkt.

– Vi har att göra med en riktigt het byggmarknad i Sverige just nu, vilket gör att vår stålbyggnadssida ökat starkt och som en naturlig del av detta följer även behovet av portar. Dagens och framtidens stora tillväxt för oss ser vi dock på den internationella marknaden. EAB har haft riktigt stora framgångar bland annat i Nordamerika sedan vi startade det egna nordamerikanska bolaget för tre år sedan. Samma utveckling ser vi även på andra kontinenter där vi i nuläget har återförsäljare, säger företagets vd och delägare Per-Åke Andersson enligt ett pressmeddelande.

De behöver nu också rekrytera på i stort sett alla områden.

EAB har 220 medarbetare och omsätter cirka en miljard kronor. Företaget har egna bolag i Finland, Nederländerna, Kanada, Norge och Tjeckien.

De har under flera år satsat mycket på automation och investerar just nu i nya automatiserade produktionslinjer och robotceller för att öka kapaciteten. EAB betonar också att tillverkningen ska vara kvar i Smålandsstenar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.111