23948sdkhjf

Automatiserar för 30 miljoner kronor

"Innebär en otrolig ökning av effektiviteten – eller med minst 50 procent".
Itab Shop Concept investerar 25-30 miljoner kronor i en ny helautomatiserad linje i Nässjö för att få en mer effektiv produktion och öka kapaciteten inför nya affärer.

– Maskinen har installerats under de senaste månaderna och är precis tagen i drift. Den innebär en otrolig ökning av effektiviteten. Det handlar om en ökad effektivitet med minst 50 procent, säger företagets vd Ulf Rostedt till Metal Supply.

Företaget är en stor europeisk leverantör av butikskoncept, kassadiskar och butiksutrustning. Varje år säljer de mellan 20 000–25 000 kassaenheter globalt. Kunderna finns bland butikskedjor inom dagligvaruhandeln och fackhandeln.

– I princip byter vi ut hela maskinhallen och plockar bort de gamla traditionella sågarna, cnc- och kantningsmaskinerna, och ersätter dessa med en helautomatiserad linje, säger Ulf Rostedt enligt ett pressmeddelande.

Bakgrunden är att köpbeteenden förändras i fysiska butiker. Därför har företaget de senaste åren satsat mycket på produkt- och marknadsutveckling. Digitalisering driver intäkterna för bolaget.

– För åtta år sedan erbjöd vi hyllor i trä och metall. Men under de senaste 4-5 åren har vi satsat mycket på det digitala, för att utveckla smarta butiker som är optimala för både handlare och kunder. Vi har varit väl förberedda för utvecklingen och fortsätter att jobba framåt, säger han.

Itab Shop Concepts aktie är noterad på Stockholmsbörsen. Koncernen har cirka 3 000 medarbetare.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094