23948sdkhjf

GKN i Trollhättan tar motorkontrakt värt över 68 miljoner

Ska leverera motorer till det sydafrikanska flygvapnet.
Företaget GKN Aerospace i Trollhättan (tidigare Volvo Aero) har tecknat ett förlängt motorkontrakt avseende sydafrikanska Gripenflygplan.

Det handlar om ett treårigt kontraktstillägg som är värt över åtta miljoner dollar eller motsvarande drygt 68 miljoner kronor. Affären avser tekniskt produktstöd, underhåll och delleverans för Gripen RM12-motorer till det sydafrikanska flygvapnet. Avtalet har tecknats med Armaments of South Africa (Armscor).

GKN har levererat stridsflygmotorer ända sedan 1930. Företaget har tillsammans med FMV och det svenska flygvapnet utvecklat motorstödskapacitet för flygmotorer till Gripen.

– Vi är stolta att ytterligare utöka vår relation till det sydafrikanska flygvapnet med detta kontraktstillägg, säger Hans Krokstrand som är direktör för den kommersiella militära verksamheten hos GKN i Trollhättan enligt ett pressmeddelande.

Företaget skapades år 2012 då Volvo Aero köptes av GKN. Bland kunderna finns de stora flygmotortillverkarna Rolls-Royce, Pratt & Whitney, Snecma och General Electric.

De har cirka 2 000 medarbetare i Trollhättan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125